MEJÄ

VUODEN LUOKANVAIHTAJA (MEJÄ)

Kiertopalkinto jaetaan yhdistyksen vuosikokouksessa vuoden parhaalle MEJÄ – kokeen luokanvaihtajalle aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan. Yhdistyksen MEJÄ – toimikunnan tehtävänä on selvittää kiertopalkinnon saaja seuraavin ehdoin:

Palkinnon voittaminen edellyttää että koiran omistaja tai ohjaaja on Merenkurkun Noutajat ry:n jäsen ja asuu Vaasan Kennelpiirin toiminta-alueella.

Kilpailuun osallistutaan sinä vuonna, jolloin koira saavuttaa toisen AVO 1 – tuloksen.

Parasta koiraa etsitään laskemalla luokanvaihtoon oikeuttavien AVO1 – tulosten pisteet yhteen. AVO 1 – tulosten ei tarvitse olla samalta vuodelta. Eniten yhteispisteitä keränneen koiran omistaja saa kiertopalkinnon haltuunsa.

Jos eroa ei synny valitaan voittajaksi näistä koirista se jolla on paras tulos (pisteet) yhdestä AVO- kokeesta.

Jos ei voittaja ole vieläkään selvinnyt, käytetään näiden koirien kesken arvontaa.

Jos jonain vuonna ei ole yhtään luokanvaihtajaa, säilytetään kiertopalkintoa yhdistyksen tiloissa.

Palkinto kiertää kymmenen vuotta, jonka jälkeen se jää yhdistyksen haltuun.

 

VUODEN AHKERIN MEJÄ- PARIVALJAKKO Kiertopalkinto, lahjoittanut Maarit Piipponen

Kaikki AVO- tai / ja VOI – luokan kokeissa saadut pisteet lasketaan yhteen . Eniten pisteitä kerännyt parivaljakko saa kiertopalkinnon haltuunsa. Jos usealla parivaljakolla on sama pistemäärä ratkaisee arpa.

Palkinnon voittaminen edellyttää että koiran omistaja tai ohjaaja on Merenkurkun Noutajat ry:n  jäsen ja asuu Vaasan Kennelpiirin toiminta-alueella sekä koiran tulee olla rodultaan noutaja. Ohjaajan ja koiran tulee olla sama parivaljakko kaikissa kokeissa joiden pisteet lasketaan yhteen. Kiertopalkinnon saa omakseen, kun sama parivaljakko saa sen kolme kertaa. Kopiot kokeiden tuloksista tulee lähettää ennen vuosikokousta MEJÄ- toimikunnalle, joka laskee pisteet yhteen ja nimeää VUODEN AHKERIN MEJÄ- PARIVALJAKON.

Pokaalin teksti / esimerkki:

VUODEN AHKERIN MEJÄ- PARIVALJAKKO

2000 Knn. Castleheath´s Frederika (Ellu) synt 14.7.95

Omistaja/ohjaaja Maarit Piipponen, Koivulahti

Kasvattaja Hilkka Linnakangas

 

Yhdistyksen MEJÄ – mestaruuskokeen kiertopalkinnon säännöt

Mestaruudesta kilpaillaan MEJÄ- toimikunnan ennalta määräämän yhdistyksen mestaruuskokeen VOI- luokassa. Tähän kokeeseen voi osallistua yhdistyksen ulkopuolisiakin koiria, mutta kiertopalkinnosta kilpailee vain yhdistyksen jäsenen omistama koira.

Kertopalkinnon saa vuodeksi kerrallaan haltuunsa yhdistyksen jäsen, jonka omistama koira saa kyseisestä kokeesta parhaimman tuloksen. Jos useampi koira saa samat pisteet, valitsee kokeen ylituomari yhdistyksen MEJÄ- mestarin.

Ellei jonakin vuonna järjestetä koetta ollenkaan tai ei tule yhtään VOI – tulosta, säilytetään kiertopalkintoa tällöin yhdistyksen kerhohuoneella. Kiertopalkinon saa omakseen, kun sama jäsen saa sen toistamiseen.

Lahjoittaja: Vasabygdens Lokalförsäkringsförening

 

VUODEN MEJÄ-KOIRA

Jaetaan metsästyskoirien jäljestämiskokeiden voittaja (VOI) – luokan parhaiten menestyneelle noutajalle alla olevien sääntöjen mukaan. Palkinnon voittaminen edellyttää että koiran omistaja tai ohjaaja on Merenkurkun Noutajat ry:n  jäsen ja asuu Vaasan Kennelpiirin toiminta-alueella. Palkinto jaetaan yhdistyksen vuosikokouksessa.

Koiran kolmen (3) parhaan kokeen pisteet lasketaan yhteen. Pisteiden mennessä tasan huomioidaan 4 ja 5 parhaan kokeen tulos, sekä SM- ja PM – kokeessa saavutetut tulokset muita arvokkaimmiksi. Jos pistemääristä kilpailee PM – ja SM – koira, niin SM – tulos on parempi kuin PM – tulos.

Palkinto kiertää 10 vuotta, jonka jälkeen palkinto jää yhdistykselle.

Voittajan tulee kaiverruttaa palkintoon vuosiluku, koiran ja omistajan nimi, sekä toimittaa palkinto yhdistyksen sihteerille vähintään kaksi (2) viikkoa ennen vuosikokousta.

Palkinnon on lahjoittanut MARIN OSKAR Oy Ab kello- ja kultasepänliike.