Kiertopalkinnot

Kiertopalkinnot 2021

Vuoden VEPE-koira 

lbn Strongline’s Corn Flower
om. Marjo Männistö-Kangasluoma ja Heidi Kangasluoma

Kiitos Merenkurkun Noutajille tästä vuoden 2021 vepe-koiran kiertopalkinnosta sekä Mian (Strongline's Corn Flower) valioitumisen muistamisesta!

Vuonna 2018 päädyin siihen tulokseen, että meidän on luovuttava nomeilusta. Mia oli tuolloin 6 vuotias. Mietin mitä keksimme tilalle ja silloin kaverit keksivät houkutella meidät mukaan vepeilemään. Se lähti kivasti käyntiin ja osallistuimme soveen sekä alo luokkaan jo samana kesänä. Nälkä kasvoi syödessä, joten seuraavakin kesä kisattiin, mutta sitten vuonna 2020 ei järjestetty lainkaan kokeita. Hiukan mietitytti vuonna 2021 miten Mia vielä jaksaa, sillä koira oli jo 9-vuotias ja voi-luokka edessä. Kun kokeet sitten heinäkuussa sallittiin, niin ilmoittauduimme useisiin kokeisiin ympäri Suomea. Iloksemme Mia valioituikin (FI VPVA) heinäkuussa MKN:n omissa kokeissa. Kokeet olivat sujuneet sen verran mallikkaasti, että saimme paikan vepen sm-kokeisiin, mutta jouduimme ne juoksun vuoksi perua. Labradorien rotumestaruuksiin Porvooseen pääsimme kuitenkin syyskuun puolessa välissä. Mian koeuran kruunasi vielä Mian valinta Labradorikerhon vuoden 2021 vepe-koiraksi.

Mia on osoittautunut huippu harrastekoiraksi. Olemme montaa lajia kokeilleet ja Mia on aina suoriutunut loistavasti, ohjaaja ei välttämättä niinkään. Kisaurasta mainittakoon Heidi (toinen omistaja), joka kävi mejässä ja sai Mialle FI JVA arvon. Olemme myös kisanneet tokossa (TK2), nomessa ja rally-tokossa sekä käyneet luonnetestissä ja näyttelyissä. Harrastuksena on vielä montaa muutakin lajia käyty testailemassa, mutta aika ei vain riitä kaikkeen kivaan. Mialla kyllä riittäisi intoa mihin tahansa ja sen luonne on täysi kymppi. Se kuuluu sarjassa niihin koiriin, joita osuu kohdalle ehkä vain kerran elämässä. Ei voisi parempaa koiraa olla.